The perfect couple.

Publicerad 2012-08-26 20:47:14 i

Hejsan svejsan! Det var ett tag sedan ni hörde något från mig här! Ville bara säga att Sarah går skit bra nu för tiden och här får ni en bildbomb från den senaste tävlingen i olsegården-tvååker./E

Akuten

Publicerad 2012-08-21 23:31:14 i

suttit på värnamo sjukhus ett tag nu men nu är både jag och kryckorna på väg hem med ett typ riktigt rejält stukat knä, ramlade när jag tömkörde uffe innan idag. men jag mår bara bra! skriver i morgon!
puss /denise

Myys med bästis

Publicerad 2012-08-20 20:42:45 i Allmänt,

Det var en gång ett sommarlov som sprang iväg. Första dagen i skolan idag. Vi fick kasst schema och kassa grupper men jag hoppas att jag överlever. 
Tog med mig Grållan på en sväng i skogen med Alma och Texas, mys på hög nivå! Uffe fick vila, tror han var lika nöjd med det. 
Red honom igår. La upp 4 bommar med 6 meter imellan. Först fattade han ingenting, slängde sig över första bommen. Andra gången vi kom mot dom gick han över dom två första och sen gled han ut men sen tror jag att han gick över alla, dock på alla men det är ju bra! Ingen hopphäst av min Uffe :D 
 
 

Tävling!

Publicerad 2012-08-19 20:09:16 i Allmänt,

Var i Tranemo igår och tävlade. Övertaggad häst tyckte lätt b:3an var för lätt så han la in lite egna piruetter. 
Skiter i att jag blev utesluten, tyckte han skötte sig hur bra som helst ändå. Han blev bara VÄLDIGT glad när han kom i på banan, ville visa upp sig och blev hur snygg som helst. 
Domaren var jättesnäll och blåste inte av utan jag fick rida klart, förutom missarna fick jag 7or på allt, så kan inte vara mer än nöjd med min lilla Uffe. 
 
vi var typ lika röda efteråt iallafall.. ;)

Here we go!

Publicerad 2012-08-18 18:11:04 i Allmänt,

Tränade för Ingrid i onsdags och det gick skit bra! vi tränade mest på att få henne lite extra böjd i sidorna sedan gjorde vi lite skänkelvikningar och lite ökad trav. Hon tyckte att hon bär upp sig mer och är mer aktiv framåt vilket är positivt!! Så nu är det stenhård träning som gäller fram tills på lördag då det bär av till mullsjö för tävling! score! 
 
Nu ska jag och Anna dra ut till stallet och rida våra fina bebisar. Ha det bra!/ E
 

Duktig häst!

Publicerad 2012-08-15 22:33:54 i Allmänt,

Svettigt, svettigt idag på träningen men kul var det! Uffe gick fint och både jag & Ingrid var nöjda, Tova var med och fotade och det blev grymma bilder!
Imorgon får Uffe vila och jag ska rida Grållan lite, min bebisheeeest <3

Tävlingsminnen #2

Publicerad 2012-08-15 12:00:00 i Allmänt,

Jag var aldrig nöjd, grät efter varje ritt i flera år. That's it.
2009 i Markaryd, andra omgången av ponnyallsvenskan:
Grållan går aldrig jättebra på framridningen, speciellt inte om det finns gulliga b-ponnysar att titta på. Men denna gången gick hon hur bra som helst. 
Startade näst sist i den klassen, så jag fick vara kvar i ridhuset som sällskap år sista ryttaren. Inne på banan blev Grållis stark, stretade emot i varje övergång, lyssnade inte alls på mig och var allmänt jobbig. Grät inne på banan, så arg var jag på henne. Grät och grät och grät, fick näseblod och massa..
Grejen var den att jag vann klassen, med 10%.. Behöver jag säga att jag kände mig ganska dum när jag gick in på prisutdelningen med papper i näsan? 
 

Design

Publicerad 2012-08-14 21:51:27 i Allmänt,

Jag ska fixa header och design, mitt redigeringsprogram har levt ett litet eget liv ett tag! det kommer snaaart, lovar! /d

Störst, bäst & vackrast.

Publicerad 2012-08-14 21:38:07 i Allmänt,

UFFE ÄR HELT KLART VÄRLDENS BÄSTA HÄST. Lever på en adrenalinkick som jag fick när jag red innan. Höll på att dö men det var det sjutton värt, jag har världens finaste häst. Är grymt pepp för träningen imorgon, wiiiiie! 
 
 

Rubrik?

Publicerad 2012-08-13 20:44:32 i

Idag gick det jätte bra att rida! Dock kan jag inte åka o tävla i tranemo i helgen med tanke på att veterinären aldrig kom o vaccinerade våra hästar i fredags.. Surt! Duschade av henne efter ridpasset och hon förvandlades till en brun varelse med rött huvud ;)

Sur

Publicerad 2012-08-12 19:31:17 i Allmänt,

Jag vill göra samma saker varje dag. Gå upp, åka till skolan, rida och sen plugga. Lov suger verkligen, det är grymt skönt i början men nu börjar det bli uttjatat att inte göra ett skit. Vill ha rutiner igen, just nu är jag bara trött och orkar inte göra någonting. Ska gå upp tidigt imorgon och kolla hur lång tid det tar att gå till bussen härifrån, städa min garderob och rida båda hästarna. 
Idag blev det lite kaos i min hjärna när jag red Uffe. Grållan red jag ut i skogen idag igen. 
 
Ska äta godis nu och bli på bra humör, peaceee /d
 
plutt

Deep lyrics in english

Publicerad 2012-08-12 13:06:44 i Allmänt,

Tog med mig Grållan på en sväng i skogen igår kväll. Grymt skönt att bara skritta själv i skogen ibland! 
Dock har dom hyvlat hela västeråvägen, som är jättelång och är perfekt att busgaloppera på. Är massa stora stenar över hela vägen så går bara att skritta på den... Men men, that's life! 
Uffe red jag lite lugnt i ridhuset på morgonen. Gick inte jättebra, slutade när han gick helt okej och koncentrerade sig. Kändes som att vi bara skulle tjafsa om jag fortsatte. 
Idag ska jag nog tömköra den vita och rida den röda. Tänkte göra massa, massa övergångar och halter så han får in sina långa bakben under sig. 
Blir nog bra, nu ska jag fortsätta måla mitt element knallrosa! Ha det braaaaa /d 
 

Hästar jag haft/ridit

Publicerad 2012-08-08 22:30:18 i Allmänt,

Tänkte åxå svara på kommentaren, so here it is: 
 
Fick min första ponny 2005 när jag var 8år, der var Grållisen. Den ponnyn har lärt mig allt! Hon är bäst, fast hon är lite rund om magen och alltid ska sova i bajset. Vi är som ett gift gammalt par!
 
 
Innan jag fick Gråll red jag världens sötaste och elakaste lilla b-ponny. Hon kom på att man bara kunde stanna och skaka lite så ramlade jag av, gjorde jag inte det kunde man börja hoppa och dra ner huvudet eller dra väg. Men söt var den busen! 
 
Sommaren 2010 red jag Nalle, en D-ponny som kunde gått SM efter SM med hur många ryttare som helst. Han var som en nalle, haha gillade honom väldigt mycket! 
 
 
I september förra året fick jag hem en annan D-ponny som jag hade på foder ett tag, också en sjuuukt fin häst. ROI var som en stor häst att rida, super känslig med världens gång. Har var lite busig så fick åka hem till Gbg för ett tag sedan. 
 
 
Ponniacup 2008 hade jag en ridskolehäst, Myran, eftersom Grållan var halt. Jag red liten B-ponny för 4 år sedan och nu har jag Uffe på 173... ;) 
 
Red denna fina saken åxå - Arleta den tjocka och den feta/Attis/Attan/bebiiiiiiiiiiiiiiis/Ärtaaaaaan: 
 
Blev ett megainlägg, hade nog inte behövt skriva om alla men dom är så fina så tyckte dom kunde få lite plats här :) /d
 

Allting är grönt.

Publicerad 2012-08-08 22:02:31 i Allmänt,

Ingrid är bäst, that's it! Som Emma skrev innan, det går alltid bra när man tränar för henne så - det gick skitbra på träningen idag. 
JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD, har inte varit såhär kul att rida på flera veckor och fast jag är helt totalt slut skulle jag kunna åka upp till stallet och rida 25 hästar till. Fast det skulle nog inte gått såhär bra idag om inte Anneli hjälpt mig igår, iiiiiih love life! 
Vad skulle jag göra utan hästarna? Tänk att inte få komma till stallet, till min fina Alma och Grållan och Uffe..älskar mina hästar. 
Ha det bäääääst /d
 
han är allt fin min uffepuff 

de hästar jag haft/ridit!

Publicerad 2012-08-08 21:26:01 i Allmänt,

fick en kommentar om vilka hästar jag haft och ridit, så jag tänkte även svara på det såklart! det lär bli ett lite längre inlägg dock! 
 
Min försa "häst" var en svart shettis, hon var snäll på alla sätt och vis men på något sätt var jag livrädd för henne, hon brukade alltid stanna vid ridhusingången och jag var för feg för att våga säga till henne.. ( finns inte så mycket mer att säga om henne) haha, mer än att hennes namn var blåeld ;)
 
Efter henne köpte jag en B-ponny vid namn Penco-Lee. Han lärde mig verkligen allt, från att bara kunna skritta, trava och galoppera så vann vi DM ett år senare. Han lärde mig allt verkligen, han var min lilla sagoprins som har ett STORT hjärta av guld. Vi vann även de tävlingarna vi åkte på ( troligtvis tack vare honom) men det var bra, för då höjdes mitt självförtroende! 
 
Nu har jag min älskade D-ponny som verkligen är min bästa vän! Vi har tävlat en del, även gjort många framgångar! Till hösten blir det DM för våran del, ännu en gång för mig! 
 
 

kärlek till min tränare!

Publicerad 2012-08-08 20:54:20 i

Jag har jäkligt mycket förtroende för min tränare och jag ser verkligen upp till henne! Hon är typ en av mina förebilder och gör så att jag verkligen vill nå mina mål! Träningen idag gick super, som alla andra gånger jag tränar för henne förstås! Haha något "magiskt" händer när jag tränar för henne för då går allt helt perfekt! Kram /E

Tävlingsminnen #1

Publicerad 2012-08-07 19:24:51 i Allmänt,

Måste varit 2010 på hösten. Jag & Michelle var på NTR och tävlade med Grållan & Mogge, jag hade vunnit första klassen på 75% och allt kändes jättebra. 
I andra klassen kommer jag ihåg att Grållan kändes lite seg och i andra ökningen blev det först grönt - sen svart. Sen kommer jag bara ihåg att jag la mig ner på Grållans hals och vaknar en stund senare av att jag ligger i gräset jämte banan. Miche håller i mina ben och skriker på mig att jag måste vakna. 
Hade svimmat inne på banan, hur pinsamt är inte det? Tur Kristina har varit med på dom andra och fått mig att äta ordentligt ;)
Som tur var har jag en grymt snäll ponny som bara skrittar ut från banan och sen fick mami fånga mig.. 
 
 

Stars can't shine without darkness

Publicerad 2012-08-07 18:56:43 i Allmänt,

Det regnar. Det regnar precis hela tiden, hur mycket som helst och hela tiden. Om någon missat det..
Igår fick hästarna vila, för att det regnade. Men dom dog inte av det. Grållan var nöjd med att få komma in och äta mat!
Idag har jag tränat för Anneli, gjorde mycket övergångar för att få in bakbenen på honom och lite sluta och skänkelvikningar. Gick grymt bra i slutet, han var mjuk och fin lilla Uffepuff!
Sen red jag och min kära blondin ut i skogen, i ösregnet, barbacka. Ibland undrar jag vad vi tänker med, haha kom hem genomblöta och kalla.. Men mysigt va det!

Imorgon lastar vi Puffen och åker till Bondaryd och tränar för Ingrid!

Svar på kommentar:

Publicerad 2012-08-06 13:43:55 i

Jag skulle väl säga att det bästa sättet att få bort underhalsen på din häst är att rida den på tygeln i stort sett hela tiden! Rygg och rumpmuskler kan du bygga upp genom att göra mycket övergångar från skritt-galopp, galopp-skritt osv och för att stärka ryggen ytterligare så ska dom gärna gå i låg form på tygeln! Det är några tips som funkar för mig!/E

Publicerad 2012-08-06 13:38:54 i

Morsning korsning! Tänkte åka hem snart och rida min lilla älsklings bebis! Blir bara skritt och galopp för min del i några dagar med tanke på att min häst har sträckt sig lite i ett bakben och då ska man helst inte trava, såå ja skritt och galopp för vår del som sagt. Har en sån feeling att jag bara vill va i stallet hela dagen! /E

Lever, tror jag!

Publicerad 2012-08-05 17:41:55 i Allmänt,

Nu funkar datorn, va nog bara lite brist på batteri, så teknisk är jag...
Har inte hänt så mycket roligt ändå. I onsdags höll jag på att dö efter första Ingridträningen i Bondaryd. Har jag inte platt mage nu kommer jag garanterat få. Men bra gick det och Ingrid tyckte Uffe såg trevlig ut och det är väl tur för det gör jag med, fast han är rödhårig!
På tal om det, han hade rosa på sig igår..upps! 
 
Jossan har ridit Grållisen nu de senaste dagarna men idag snodde jag henne och red ut en skrittrunda i skogen med Tovis & Gladde, myyyys!
Nu ska jag upp till stallet igen och rida Puffen. Habt en schönes Tag!
 

Mot göteborg!

Publicerad 2012-08-05 10:23:18 i

Sitter i bilen på väg mot göteborg för att lämna av en styck häst! Fixade lite i stallet innan vi åkte så när jag kommer hem igen så är det bara ridningen kvar! Ha det så bra :) / E

TRACHEL

Publicerad 2012-08-02 16:47:50 i

Min blogg.se app fungerar inte som den ska & min dator är sönder.. Skriver när jag fixat detta :) /d

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela